Freddy Kjensmo er humorist, stand-up veteran og forfatter. I tillegg er han Norges mest brukte humoristiske foredragsholder. Han har jobbet på heltid med underholdning siden 1986, og var med på å starte stand-up bølgen i Norge på begynnelsen av nittitallet.

I løpet av sin karriere har han turnert landet på kryss og tvers mange ganger og har gjort over 3000 show på små og store scener, samt en rekke opptredener på NRK, TV2 og TVNorge. Som tekstforfatter har Freddy Kjensmo bidratt til Hallo i uken, Reiseradioen, Nitimen, Humor X-tra og P4 på radio. For fjernsyn har han skrevet manus for blant annet Nytt på nytt, Senkveld, Best uten Ball, Hotell Cæsar, Bot og bedringHjelp jeg er hypnotisert og mange andre. I tillegg til å være tekstforfatter for Zahid Ali, Rigmor Galtung, Tommy Steine, Sturla Berg-Johansen, Elsa Lystad, Øyvind Angeltveit m.fl.

Hittil har han gitt ut 13 humorbøker som har solgt i flere opplag. Reiseguiden hans, Freddys New York (2014) fikk strålende kritikker og solgte i flere opplag.